donderdag, 14. december 2006 - 13:49

Schreeuwend slachtoffer schrikt overvaller af

Lemmer

Woensdagmiddag is een poging van overval op een winkel aan de Nieuwedijk compleet mislukt.

Een medewerker wilde omstreeks 18.00 uur de winkel afsluiten. Hij liep naar de voordeur om deze op slot te doen. Op dat moment komt er een onbekende man, met een bivakmuts op zijn hoofd, de winkel binnen. De overvaller richt een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de medewerker en eist geld uit de kassa.

Omdat de voordeur openstaat beslist het slachtoffer om het op een schreeuwen te zetten met als doel dat voorbijgangers op het geschreeuw afkomen. De overvaller schrikt hier vermoedelijk zo van dat hij besluit om de winkel te verlaten. Hij rent de Nieuwedijk op en passeert de Passage, waarna hij uit het zicht verdwijnt.

De politie heeft een signalement van de verdachte. Het is een man tussen 25 en 30 jaar. Hij heeft een stevig postuur en is ongeveer 1.85 meter lang. Tijdens de overval droeg de man een donkerblauwe gewatteerde jas, een blauwe spijkerbroek en vermoedelijk lichte sportschoenen. De politie komt graag in contact met getuigen van deze overval. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):