zondag, 10. december 2006 - 18:02

Schrijvend Nederland bezoekt Roermond

Roermond

Dit weekeinde stond Roermond in het teken van de literatuur. Zaterdag opende voormalig wethouder Lodewijk Imkamp het eerste Literatuurfestival van Roermond dat werd georganiseerd door de stichting Roermond Literatuurstad. Het festival opende meteen tijdens haar eerste editie met enkele grote namen. Op diverse locaties in de Roermondse binnenstad waren tal van activiteiten te zien en/of te beluisteren met een breed aanbod voor kinderen en volwassenen.

Doelstelling van de stichting is om Roermond wederom op de kaart te zetten als de literatuurstad van Nederland. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend festival wordt, zo laat stadsdichter Hans van Bergen weten.

Zaterdagmiddag werd al meteen de Halewijnprijs uitgereikt. De prijs ging dit jaar naar Stijn van der Loo uit Eindhoven. Zondagmiddag was er in het Centrum voor de Kunsten een schrijverscafé met ondermeer Karin Giphart, Manon Uphoff, Ton van Reen en Khalid Boudou. Schrijvers waren er genoeg, maar het publiek liet het helaas afweten. Tegelijkertijd was op een andere locatie voor de kleinere kinderen Paul van Loon te zien met zijn voorstelling ‘Paul van Loon en ander gespuis’.
Het weekend wordt afgesloten met een optreden van Raymond van het Groenewoud met zijn voorstelling ‘Café Weemoed’.
Provincie:
Tag(s):