maandag, 16. januari 2006 - 13:54

Schuitje varen, dan niet drinken!

Harlingen

De 55-jarige kapitein van een Maltees zeeschip kreeg, zaterdag 14 januari laat in de avond, van de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten uit Harlingen een boete van 700 euro en een vaarverbod voor zes uur opgelegd. De kapitein wilde met zijn schip de haven van Harlingen verlaten terwijl hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is het dubbele van het wettelijk toegestane maximum. Dit heeft het
KLPD laten weten.

Via de Havendienst van Harlingen en de loods van het zeeschip kreeg de Waterpolitie zaterdag om 20.45 uur de melding dat de kapitein vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde en in die toestand naar zee wilde vertrekken.

Voordat de Waterpolitie ter plaatse was, arriveerden de eveneens gewaarschuwde agenten van de regiopolitie Fryslan. De kapitein werd door hen aangehouden en later voor verder onderzoek overgedragen aan de Waterpolitie. Bij de ademanalyse op het bureau bleek dat de kapitein een alcoholpromillage van 1,6 had.

De kapitein kreeg een vaarverbod van zes uur opgelegd en na overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 700 euro. De boete is door de zeeman direct betaald en het schip is inmiddels weer naar zee vertrokken.
Provincie:
Tag(s):