zondag, 1. oktober 2006 - 15:42

Schumacher aan kop in klassement F1

China

Michael Schumacher heeft vandaag, na een zinderende race in de regen, de Grand Prix van China op zijn naam geschreven. De Duitser begon de race vanaf de zesde startpositie. Fernando Alonso, die vanaf pole vertrok werd tweede.

De race van Alonso verliep niet geheel vlekkeloos. Een verkeerde bandenkeuze (nieuwe intermediates in plaats van gebruikte) en een probleem met de bandenwissel tijdens zijn laatste pitstop hielpen hem niet vooruit. Teamgenoot Giancarlo Fisichella liet Alonso in het laatste deel van de race voorbij en werd derde. Door deze actie blijft de schade voor Alonso in het rijderskampioenschap beperkt. Hij en Schumacher staan nu beiden aan kop met 116 punten. De Duitser behaalde dit seizoen echter meer overwinningen en gaat daardoor theoretisch aan de leiding in de stand om het wereldkampioenschap.

Schumacher’s teamgenoot was minder fortuinlijk. Vlak voor het eind van de race stond David Coulthard met een felle stuurbeweging aan de basis van de schade aan Felipe Massa’s auto. De Braziliaan parkeerde daarop zijn Ferrari met een gebroken wielophanging naast de baan.

Robert Doornbos werd bij de start getoucheerd wat hem in zijn eerste ronde al een bezoek aan de pits koste. Hij wist zich echter prima te herstellen en reed een sterke race met een twaalfde plek als resultaat. Teamgenoot David Coulthard passeerde als negende de finishlijn.

Christijan Albers kon vandaag weinig uitrichten met zijn Toyota aangedreven Spyker. Hij startte de race, wegens een diskwalificatie voor het niet komen opdagen bij de verplichte weging, als laatste. In verwoede pogingen om zich naar voren te vechten nam de Larenaar nogal wat risico’s. Zo ging schakelde hij te vroeg over naar droogweerbanden, wat hem uiteindelijk veel tijd koste. Albers finishte zestiende, op drie ronden achterstand van de winnaar. Zijn teamgenoot Tiago Monteiro viel in ronde 38 uit.
Categorie:
Tag(s):