zaterdag, 15. juli 2006 - 18:25

Schumacher pakt pole in Frankrijk

Michael Schumacher heeft de pole position voor de Grand Prix van Frankrijk behaald. De Duitser reed op het circuit van Magny Cours een rondetijd van 1:15,111 en bleef daarmee teamgenoot Felipe Massa in de andere Ferrari 0,017 seconde voor.

Als derde start morgen Fernando Alonso, die net een paar tienden tekort kwam om Renault tijdens haar thuisrace een pole te schenken. Christijan Albers deed het ondanks fysieke ongemakken opnieuw alleszins behoorlijk. De Nederlander haalde als enige van de MF1 Racing-coureurs het tweede deel van de kwalificatie en was daarmee tevens teamgenoot Monteiro te snel af. Albers start morgen als 16de.

Het zal nog even afwachten zijn of Schumacher ook daadwerkelijk als eerste van start gaat morgen. Aan het begin van de kwalificatie komt de Duitser na het asfalt te hebben gekozen direct weer binnen. Aangezien het gebruikelijk is dat er na een motorwissel eerst een zogenaamde installatieronde wordt gereden, kan dit er op duiden dat men bij Ferrari de motor van Michael Schumacher heeft gewisseld. In de persconferentie repte de Duitser in ieder geval met geen woord over een eventuele motorwissel, dus vooralsnog moeten we er vanuit gaan dat de eerste startrij morgen volledig rood zal kleuren.

Aan het eind van Q1 is het vooral het BMW Sauber team dat in negatief opzicht verrast. Beide BMW’s reden in de vrije trainingen ’s ochtends nog de snelste tijden, maar kunnen die vorm in de kwalificatie geen moment benaderen. Voor Jacques Villeneuve is het festijn zelfs reeds voorbij na het eerste deel van de kwalificatie.

Het desastreuze optreden van Jenson Button voor Honda mag inmiddels geen verrassing meer heten: de Brit staat 19de. Rubens Barrichello schopt het in de tweede Honda nog wel tot Q2, maar meer dan een schamele 14de plek zit er daar niet meer in voor de Braziliaan, die vooral onder het remmen zijn handen vol heeft aan de Honda.

In tegenstelling tot de lotgevallen van deze beide teams gaat het bij Toyota een heel stuk beter, zo blijkt met name in het derde deel van de kwalificatie. Trulli’s sterke vierde plaats in Indianapolis lijkt het Japanse team vleugels te hebben gegeven, en Jarno Trulli en Ralf Schumacher gaan morgen respectievelijk als 4de en 5de van start.

Q3 wordt overigens voornamelijk gekenmerkt door een amusante mini-race tussen Michael Schumacher en Fernando Alonso. Met nog een minuut te gaan voordat de laatste sessie begint staan alle kemphanen al te wachten tot het licht op groen springt, waarna de voornaamste kandidaten om het wereldkampioenschap elkaar meermaals voorbij steken, ongetwijfeld tot genoegen van de toeschouwers. Uiteindelijk is het Alonso die aan het langste eind trekt, maar Schumacher neemt sportieve wraak door de Spanjaard de pole position afhandig te maken.

De achtste plaats tenslotte gaat naar Pedro de la Rosa. De Spanjaard, die dit weekend de vervanger is van de afgezwaaide Juan Pablo Montoya, eindigt twee plekken achter teamgenoot Raikkonen en doet het daarmee heel behoorlijk. Wel lijkt hij gezien het aantal malen dat hij bij het remmen de voorwielen van
Categorie:
Tag(s):