maandag, 11. september 2006 - 0:04

Schumacher stopt en wordt vervangen door Raikkonen

Michael Schumacher heeft besloten na dit seizoen te stoppen met Formule 1. Dat heeft Ferrari bevestigd nadat de Duitser als winnaar over de finish kwam na de Grand Prix van Italië. Ferrari bevestigde meteen daarna dat in 2007 de races gereden zullen worden door Kimi Raikkonen en Felipe Massa.

Met nog drie races te gaan is Michael Schumacher nog volop in de race om wereldkampioen te worden. Hij heeft met alleen nog China, Japan en Brazilië te gaan twee punten achterstand op Fernando Alonso.

Michael Schumacher debuteerde in de Formule 1 in 1991 voor Jordan en werd daar na één race weggehaald door Benetton waar hij in 1994 en 1995 wereldkampioen werd. In 1996 vertrok de Duitser naar Ferrari waar hij tot nu toe nog vijf keer het kampioenschap heeft weten te winnen. De Duitser is in totaal dus zeven keer wereldkampioen geworden, en heeft nu negentig keer een Grand Prix op zijn naam geschreven, en pakte 68 pole positions. Daarmee is de Duitser record houder.

Schumachers lege plek zal worden gevuld door Kimi Raikkonen die van McLaren naar Ferrari zal vertrekken. De Fin heeft een contract tot eind 2009 getekend. Ook Felipe Massa blijft bij Ferrari, de Braziliaan heeft een contract tot eind 2008.
Categorie:
Tag(s):