donderdag, 12. januari 2006 - 20:02

Schumacher voor 99 procent zeker bij Ferrari

Michael Schumacher heeft weer een boekje opengedaan omtrent de speculaties wat de Duitser na 2006 zal gaan doen in de autosport.

Schumacher, die op drie januari jongstleden 37 jaar werd, zegt zelf bij Ferrari te blijven als hij besluit door te gaan met Formule 1-racen. Er is echter een kans van een procent dat de zevenvoudige wereldkampioen bij een ander team te bewonderen zal zijn na 2006.

Schumacher legt uit waarom: “Als ik doorga na 2006, dan zal dat voor 99% zeker bij Ferrari zijn. Ik wil niet liegen, want ik vertel gewoon de waarheid. 99% is de kans, niet meer en niet minder. In het leven kun je nooit iets voor 100% zeker zeggen. Ik zie mijn toekomst bij Ferrari, maar wie zal het zeggen? Je moet die ene procent in gedachten houden.�

De Ferrari-rijder zegt zijn beslissing te laten afhangen van het feit hoe competitief Ferrari op dat moment is: “Het hoeft niet te betekenen dat we het kampioenschap moeten winnen, maar wel dat we de mogelijkheid hebben om het te kunnen winnen.� Ook het advies van ‘Schumi’s’ vrouw Corinna weegt zwaar in zijn besluit. “Ze helpt mij vaak bij het nemen van beslissingen. Ze kan het van een afstandje overzien en haar advies is erg belangrijk voor me�, aldus Schumacher.
Categorie:
Tag(s):