maandag, 11. september 2006 - 0:02

Schumacher wint in Monza

Michael Schumacher heeft de Grand Prix van Italië gewonnen op het circuit in Monza. De Duitser vertrok vanaf de tweede positie en was de snelste coureur van de dag. Direct na de finish maakte Ferrari bekend dat Michael Schumacher zal stoppen met Formule 1 aan het einde van dit seizoen. Kimi Raikkonen werd tweede voor Robert Kubica die voor het eerst het podium heeft gepakt.

Fernando Alonso valt enkele ronden voor het einde van de race uit. Het verschil tussen Alonso en Schumacher is nu nog twee punten in het voordeel van Alonso. Ferrari gaat bij de constructeurs Renault voorbij.

Bij de start waren vooral de BMW Saubers en Kimi Raikkonen snel weg. Raikkonen behield de leiding voor Schumacher en Kubica. Pedro de la Rosa is het die in ronde 14 als eerste coureur zijn pitstop maakt. Eén ronde later komt ook de leider in de race Kimi Raikkonen binnen. Schumacher pakt de leiding over. Ook na Schumachers pitstop behoudt hij virtueel de leiding. Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 rijdt er op dat moment een Pool aan de leiding van de race.

In ronde twintig is het de beurt van Christijan Albers om zijn pitstop te maken. Probleemloos verloopt het niet. Voordat hij de pits in komt krijgt de Spyker MF1 Racing-coureur een lekke band. En in de pits laat de Nederlander ook nog zijn motor afslaan. Verder krijgt Albers een lastige race, omdat zijn versnellingsbak het niet helemaal meer doet. De eerste versnelling kan hij niet meer gebruiken.

In de negende ronde is Nico Rosberg de eerste uitvaller van de race. Ook Pedro de la Rosa, Sakon Yamamoto, Tiago Monteiro en Fernando Alonso halen de finish niet. Vooral de uitval beurt van Alonso is er een van grote gevolgen. De Spanjaard ligt tien ronden voor het einde op de derde plek na een goede inhaal race, tot dat de motor in rook op gaat. Daarmee pakt de Renault-coureur geen punten in Italië.

Na 53 ronden komt Michael Schumacher over de finish als winnaar van de Grand Prix, voor Kimi Raikkonen en Robert Kubica. Ferrari gaat Renault voorbij in het constructeurkampioenschap. Met Schumachers overwinning en de vierde plek van Fisichella is het verschil tussen de twee teams nu drie punten in het voordeel van Ferrari. Het verschil tussen Alonso en Schumacher is nu nog maar twee punten in het voordeel van Alonso.
Categorie:
Tag(s):