donderdag, 16. maart 2006 - 12:55

Scootercentrum blijkt bron van illegale praktijken

Amsterdam

Bij een multidisciplinaire controle in een bromfiets-en scooterbedrijf in Amsterdam-Noord zijn tientallen overtredingen geconstateerd. Behalve vier gestolen scooterframes, diverse valse en verdachte framenummers en resten van een hennepplantage, troffen de opsporingsdiensten ook een vuurwapen aan.

De 48-jarige eigenaar van het bedrijf werd gearresteerd en ingesloten. Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd onder leiding van een rechter-commissaris een onderzoek gestart in het bedrijf. Bij de controle deden behalve de politie een aantal diensten zoals NUON, TUV, Seon, Milieupolitie en de gemeente mee.

In het grote bedrijfspand werden honderden bromfietsen, frames en andere onderdelen op herkomst en status gecontroleerd. Vier scooterframes bleken van diefstal afkomstig. In tientallen andere frames werden valse en verdachte ingeslagen nummers ontdekt. Het bedrijf hield nagenoeg geen register bij over de aanwezige goederen terwijl dit wel verplicht is.

Drie personen moesten een verklaring afgeven. De hoofdverdachte blijft vastzitten. Het onderzoek startte 's ochtends. Opsporingsambtenaren en ondersteunende diensten hadden vele uren nodig om alle aanwezige spullen te registreren en te controleren. Het onderzoek zal nog geruime tijd in beslag nemen.
Provincie:
Tag(s):