zaterdag, 8. juli 2006 - 18:13

Scooterrijder rijdt in op politiemensen

Rotterdam

Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur zagen politiemensen van het biketeam, op de Delftsestraat een scooter rijden met daarop drie personen. De scooter slingerde hevig terwijl de drie behoorlijk zaten te schreeuwden. In de Schiestraat kreeg de bestuurder van de scooter een stopteken.

In plaats van te stoppen gaf de bestuurder vol gas en reed met hoge snelheid op de politiemensen in. Een van hen werd bijna geraakt en viel daarbij half van zijn fiets. Zijn collega moest van de fiets springen om niet geraakt te worden.

Ter assistentie gekomen politiemensen zagen de scooter met de drie mannen op de Schiekade rijden maar konden daar niet direct bij komen. Even later werd de scooter verlaten op de Molenwaterweg aangetroffen. Een van de berijders liep inmiddels op de Proveniersstraat en kon daar worden aangehouden.

Deze 18-jarige man uit Berkel en Rodenrijs, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De scooter is in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort naar de twee andere verdachten.
Provincie:
Tag(s):