woensdag, 11. januari 2006 - 13:25

Scootterrijder dodelijk verongelukt

Amsterdam

Dinsdagavond overleed een 17-jarige jongen in een ziekenhuis tengevolge van een ongeval met een bromscooter in de Piet Mondriaanstraat. Reanimatiepogingen van politie- en ambulancepersoneel mochten niet meer baten. Het team Forensisch-Technische Verkeersonderzoeken (voorheen Technische Ongevallendienst) onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Een agent in burger zag rond half elf een bromscooter met draaiende motor staan in de Piet Mondriaanstraat. Omdat er niemand bij de scooter stond stelde de agent een onderzoek in. Op het moment dat hij naar de brommer toeliep verscheen er een jongeman die op de scooter stapte en en met hoge snelheid wegreed.

De politieman, die eerst nog terug moest lopen naar zijn voertuig, en hoorde een enorme klap. Vlakbij de Jan Tooropstraat stuitte hij op diverse brokstukken van de scooter op straat. De bestuurder lag zwaargewond een eind verderop. Ondanks alle medische zorg van de politiemensen en het ambulancepersoneel overleed de jongen in een ziekenhuis.

In buurt ontstond commotie omdat de jongen volgens omwonenden door de agent werd achtervolgd, waarna het fatale ongeluk plaatsvond.
Provincie:
Tag(s):