dinsdag, 14. november 2006 - 10:32

Seedorf: 'Relatie met Van Basten maandag begonnen'

Na ruim twee jaar stond Clarence Seedorf weer in het trainingspak van het Nederlands elftal op het veld. De 30-jarige middenvelder zei er 'alles aan te doen om er bij te blijven'.

"Het was een speciaal moment", zei Seedorf over zijn eerste training onder Van Basten. "Het was niet de eerste keer dat we handen schudden, wel de eerste keer dat we dat officieel deden. Het was een hartelijke begroeting. Eigenlijk is onze relatie vandaag begonnen."

Tegen de verzamelde media zei Seedorf blij te zijn met zijn terugkeer. "Hier heb ik ruim twee jaar op gewacht. Ik ga er nu alles aan doen om erbij te blijven en te doen wat de bondscoach van me verwacht. We hebben inmiddels kort gesproken."

In dat gesprek vroeg Van Basten aan Seedorf om het maximale te geven en een positieve bijdrage aan de ploeg te leveren. "Ik besef dat het niet makkelijk is, omdat alle ogen op mij gericht zijn. Of ik speel hoor ik de komende dagen wel. Ik heb er alle vertrouwen in dat de wedstrijd tegen Engeland in een goede sfeer plaatsvindt. Negatieve gedachtes heb ik ook helemaal niet bij het publiek van Oranje. Ik heb de steun van iedereen nodig."

De komende dagen zal Seedorf ook gebruiken om zijn ploeggenoten te leren kennen. Dertien van de achttien internationals debuteerden pas na het EK 2004, waarop Seedorf zijn laatste interland speelde. "Veel jongens kende ik alleen van naam. Het belangrijkste is dat je je meteen thuisvoelt. Dat was het geval, het ging allemaal heel natuurlijk. De rest komt deze dagen vanzelf."
Categorie:
Tag(s):