vrijdag, 1. december 2006 - 22:15

Serie auto-inbraken treft Lelystad

Lelystad

Twaalf auto-eigenaren hebben aangifte gedaan van auto-inbraak. In de nacht van woensdag op donderdag zijn in de Horst en de Kamp respectievelijk tien en twee auto’s opengebroken, waarna voornamelijk radio/CD-spelers en navigatieapparatuur werd gestolen. De diefstallen vonden plaats tussen 00.30 en 06.00 uur. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Steeds meer automobilisten zijn het slachtoffer van auto-inbraken. In Flevoland is er sprake van een snel toenemend aantal auto-inbraken, waarbij de inbrekers het vooral gemunt hebben op radio/CD-spelers en navigatieapparatuur.

De politie spreekt bestuurders aan als zij waardevolle spullen in de auto laten liggen. Wijkagenten en medewerkers van het Veilig-Op-Straatteam houden toezicht in de wijken en het centrum. Het korps verzoekt echter ook de automobilisten te zorgen voor voldoende preventie.

De politie waarschuwt auto-eigenaren dat zij zelf veel kunnen doen om diefstal uit de auto te voorkomen. Neem de navigatieapparatuur altijd mee uit de auto. Dit geldt overigens ook voor (het frontje van) de radio/CD-speler en andere kostbaarheden als tas, telefoon en autopapieren.

Haal ook de zuignap van raam of dashboard en veeg de plek waar hij zat schoon. Dit zijn immers aanwijzingen dat er navigatieapparatuur in de auto aanwezig kan zijn, reden genoeg voor een inbreker om een kijkje in uw dashboardkastje te nemen.

Zet waar mogelijk de auto op een bewaakte parkeerplaats. Hier wordt aantoonbaar minder vaak ingebroken. Parkeer in elk geval op goed verlichte plaatsen, zodat de auto in het zicht blijft.

Is er ondanks al uw voorzorgsmaatregelen toch ingebroken, registreer dan de gegevens zoals merk en serienummers van de waardevolle bezittingen in uw auto. Gebruik hiervoor de gratis registratiekaart van de politie. De kans dat u uw spullen later terugkrijgt, is hiermee aanzienlijk groter.

U kunt dan bij aangifte een goede omschrijving van uw eigendommen geven. Gebruik voor het merken van uw bezittingen uw postcode en huisnummer. Maak bij verandering van uw postcode de oude code niet onleesbaar!
Provincie:
Tag(s):