woensdag, 8. november 2006 - 18:34

Serie inbraken opgelost

Heerlen

Met de aanhouding van twee inwoners van Hoensbroek (19 en 26), een inwoner van Brunssum (30) en een inwoonster uit Hoensbroek (33) heeft de politie in Zuid-Limburg een twintigtal inbraken in woningen en bedrijven opgelost.

Het onderzoek vond plaats naar aanleiding van de vele inbraken in de regio Heerlen en Sittard, waarbij de daders van de inbraken het voornamelijk gemunt hadden op flatscreen tv’s en flatscreen computerschermen.

Op dinsdag 31 oktober werden een tweetal doorzoekingen verricht in woningen in Hoensbroek en Geleen. Hierbij werden een aantal gestolen flatscreens teruggevonden. Bij die actie werden ook de vier verdachten aangehouden.

Twee van aangehouden personen worden verdacht een groot aantal inbraken te hebben gepleegd in de omgeving van Heerlen en Sittard. De twee andere worden verdacht van de heling van gestolen goederen. Het merendeel van de gestolen goederen is doorverkocht.

Omdat het onderzoek nog in volle gang sluit de politie niet uit dat er nog meer inbraken opgelost zullen worden. Ook wordt niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Inmiddels zijn twee van de vier aangehouden verdachten voorgeleid bij de rechter commissaris en in voorlopige hechtenis gesteld.
Provincie:
Tag(s):