vrijdag, 22. december 2006 - 18:28

Serieverkrachter actief in Amsterdam Zuidoost

Amsterdam-Zuidoost

Rechercheurs van de zedenpolitie zijn druk op zoek naar een serieverkrachter die actief is in Amsterdam Zuidoost. De man wordt er van verdacht in november en december meerdere verkrachtingen te hebben gepleegd. De verdachte sloeg donderdag 21 december 's-avonds voor het laatst toe. De werkwijze en het signalement bij deze verkrachtingen komen sterk overeen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De man stapt bij zijn slachtoffers in de lift en slaat daar op een gegeven moment toe. Hij grijpt de vrouwen stevig vast en duwt, sleept c.q. trekt de vrouwen de lift uit en verkracht ze in de hal of trappenhuis.

Naar aanleiding van eerdere verkrachtingen is een compositietekening van de verdachte gemaakt. Opvallend bij deze man zijn de sproetjes onder zijn ogen. De dader was bij een van de verkrachtingen gekleed in een soort sweater met aan de voorzijde voornamelijk de kleur wit, op de bovenkant van beide mouwen verticalen strepen in de kleur rood en blauw en aan de uiteinden van beide mouwen horizontale strepen in de kleuren rood en blauw.

Bij de verkrachting gisteravond was de man gekleed in lichtkleurige broek en gewatteerde winterjas met capuchon en bontrand. De man droeg lichtkleurige schoenen. Gisteravond is de man door een bewakingscamera in beeld gebracht.

Het rechercheteam van de Zedenpolitie is op zoek naar getuigen van deze zaken. Informatie kan doorgebeld worden naar 020-5592585 Signalement · een negroïde man · Lichaamslengte 175-180 cm · Leeftijd 20-25 jaar · Normaal postuur, brede borst · Nederlands sprekend, met accent · Bruine ogen · Kleine sproeten net onder de ogen ·
Provincie:
Tag(s):