vrijdag, 28. april 2006 - 0:45

Sevilla na verlenging langs Schalke

De spanning was af te lezen van de gezichten van de supporters van zowel Sevilla als Schalke 04. Vorige week eindigde het treffen in een doelpuntloos gelijkspel en ook nu stond er na 90 minuten de brilstand op de borden. Kansen waren er wel, maar de scherpte bij beide teams ontbrak.

Sevilla was over de hele wedstrijd gezien de sterkste ploeg. Vooral het Zuid-Amerikaanse trio Adriano Correia, Luis Fabiano en Javier Saviola kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Schalke-doelman Frank Rost.

Pas na ruim een uur spelen, kreeg Schalke zijn eerste kans. Gerald Asamoah probeerde het van afstand, maar Andres Palop kon de bal simpel oprapen.

Een verlenging was nodig om een winnaar aan te wijzen. Beide teams bleven echter meesters in het missen van kansen. Invaller Antonio Puerta liet het thuispubliek na ruim honderd minuten spelen pas juichen. De invaller nam een voorzet van Jesus Navas vol op de wreef en verraste Rost. Sevilla leek vleugels te krijgen door de openingstreffer en ging in plaats van op de defensie te leunen op zoek naar de tweede treffer. Door de Spaanse aanvalsdrift ontstonden er wel kansen voor de Duitsers. Tot twee keer toe was het de Braziliaanse centrale verdediger Marcelo Bordón die in kon koppen, maar katachtige reflexen van Palop voorkwamen de gelijkmaker.
Na het laatste fluitsignaal barstte een orkaan van geluid uit in het met 45.000 toeschouwers gevulde Estadio Ramón Sánchez Pizjuan.

Sevilla treft op 10 mei in Eindhoven Middlesbrough aan als tegenstander in de finale van de UEFA Cup.
Categorie:
Tag(s):