maandag, 4. december 2006 - 10:12

Sfeervolle kerstmarkt wederom in centrum Heerenveen

Heerenveen

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 december is het Gemeenteplein in het centrum van Heerenveen decor voor een grote en sfeervolle kerstmarkt. Vanuit nostalgische chalets en kramen worden winterse- en kerstgerelateerde artikelen van Heerenveense ondernemers verkocht.

Daarnaast presenteren ondernemers en particulieren uit alle omstreken hun (zelfgemaakte) artikelen of lekkernijen. Proeven aan winterse gerechten wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van de Heerenveense horeca. Op het Gemeenteplein zijn eetpaviljoens en een winterterras ingericht. Ook een levende kerststal met Jozef en Maria, het kindje Jezus en de dieren, gesitueerd nabij het Gemeenteplein ontbreken uiteraard niet.

Tijdens het shoppen op de kerstmarkt komen van verre de kerstliederen u al ten gehore. Aan entertainment ontbreekt het absoluut niet. Een swingend gospelkoor dat zijn het kerstrepertoire ten gehore brengt, shantykoren, modeshow, troubadour en jeugdorkest, jazz en dans. Tijdens alle dagen zijn er volop optredens.

Na Sinterklaas is het tijd voor de kerst. Onder dat motto wordt woensdag 6 december het winkelcentrum in kerstsferen gehuld. Veel kerstbomen, kerstversiering en guirlandes met grote rode kerstballen. Daarnaast wordt er een nieuwe fontein geïnstalleerd die verschillende kleuren en sterktes, afhankelijk van het weer en het evenement, kan aannemen.

Op donderdagavond 7 december om 19.00 uur op het Gemeenteplein wordt dit alles door wethouder Buwalda in samenwerking met Henk Gijzen officieel in gebruik genomen.
Dit startschot wordt typerend voor de sfeervolle kerstmarkt: doedelzakband "Graham Lowlanders" uit Leeuwarden begeleidt deze opening en maakt tevens een rondgang door het centrum.

Tijden kerstmarkt zijn:
Vrijdag 15 december, 16.00 – 21.00 uur
Zaterdag 16 december, 12.00 - 21.00 uur
Zondag 17 december, 12.00 – 19.00 uur (Koopzondag)
De winkels zijn tijdens de kerstmarkttijden geopend met op 17 december een koopzondag.

Op vrijdag 15 december loopt vanaf 16.30 uur een fanfarekorps door het centrum ter aankondiging van de officiële opening door wethouder Buwalda rond 17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):