dinsdag, 14. februari 2006 - 17:48

Shakedown Super Aguri met Takuma Sato

Het Formule 1-team van Super Aguri is vandaag op het Engelse vliegveld van Kemble verschenen om de nieuwe bolide een eerste shakedown te geven.

Op het vliegveld bij Gloucestershire waren twee vrachtwagens van de Japanse renstal te vinden, waarvan één eigendom was van de Formule 1-renstal van Honda F1 Racing. Honda is tevens motorleverancier in 2006.

Achter het stuur zat Takuma Sato, die vooralsnog nog niet bevestigd is als coureur van het team. De Japanse coureur reed in de SA05, die gebaseerd is op het oude Arrows-chassis van 2002. Twee maal kwam de bolide, zonder enige vorm van sponsoren of teamkleuren, kortstondig in actie. Men is niet van plan morgen verder te testen.

De eerst volgende test staat namelijk gepland voor 21, 22 en 23 februari op het Spaanse circuit van Barcelona. Daarna zal er nog een shakedown volgen op het Engelse Grand Prix-circuit van Silverstone. Teameigenaar Aguri Suzuki liet al weten het seizoen te willen beginnen met deze SA05, maar zodra het Europese seizoen begint hoopt men met een nieuwe bolide aan de start te kunnen verschijnen.

Voorlopig is het nog een race tegen de klok, nadat de FIA laat bekend maakte dat Aguri toestemming had deel te nemen aan het wereldkampioenschap van 2006.
Categorie:
Tag(s):