woensdag, 27. september 2006 - 9:40

Short Stay, nieuw woonconcept voor Apeldoorn

Apeldoorn

Op dinsdag 26 september organiseerde woningstichting De Goede Woning, in samenwerking met de gemeente en het Lokaal Comité Maatschappelijk Ondernemen een impulsbijeenkomst over het ontwikkelen en realiseren van het nieuwe woonconcept Short Stay. Hiermee krijgen jongeren een tijdelijke woonruimte aangeboden waaraan een begeleidingstraject gekoppeld is.

Al lange tijd circuleren er in Apeldoorn ideeën van een Short Stay voorziening. Dit woon-, werk-, en leerconcept past goed binnen de visie van De Goede Woning. ‘Vanuit onze visie geven wij graag invulling aan maatschappelijke behoeften’, vertelt Paul Driever, directeur van woningstichting De Goede Woning. ‘Eén van onze uitgangspunten is om jongeren te helpen die tussen wal en schip dreigen te vallen. Die willen we ondersteunen en weer op het goede spoor zetten’. Short Stay is dus meer dan huisvesting alleen.

Bij de bijeenkomst waren verschillende organisaties uit Apeldoorn aanwezig. Er werd met elkaar gesproken over welke rol jongeren, maar ook mogelijke andere doelgroepen hierin hebben. Duidelijk werd na de bijeenkomst dat meerdere organisaties enthousiast zijn en willen deelnemen, om het project te realiseren. Volgend jaar willen De Goede Woning, de gemeente en het Lokaal Comité Maatschappelijk Ondernemen, samen met vertegenwoordigers in het bedrijfsleven en welzijnsorganisaties de eerste Short Stay voorziening opleveren.
Provincie:
Tag(s):