dinsdag, 21. november 2006 - 19:15

Sinterklaas strijkt neer in kasteel

Helmond

Het kasteel van Sinterklaas trok vandaag vele kinderen die samen met hun ouders op bezoek gingen bij Sinterklaas en zijn zwarte pieten. De organisatie denkt dat dagelijks zo'n 1600 bezoekers voor de kasteeldeuren staan in Helmond. De zwarte pieten laten de kinderen zien hoe speculaas en pepernoten worden gemaakt. Bakpiet wijst er wel op dat het een spaans recept is. "En dat moeten jullie wel geheim houden, want eigenlijk mag niemand het recept weten", aldus Bakpiet.

In de schatkamer werden de verlanglijstjes alvast een beetje doorgenomen, zodat Pakjespiet dat niet allemaal op het laatste moment moet doen. En als hij niet zeker weet of hij de gevraagde cadeautjes op vooraad heeft, belt hij even met Spanje om het te bestellen.

Sinterklaas ontving de kinderen op zijn werkkamer. En als verassing mochten ze ook even kijken hoe nu eigenlijk de slaapkamer van de Sint er uitziet. Maar plots klonk een luid stoombootgeluid. De tijd was om. Sinterklaas moest weer de volgende groep kinderen ontvangen. Maar hij fluisterde wel : "Vergeet niet je schoen te zetten, want dan zorgen Sint en Piet voor mooie pakketten."
Provincie:
Tag(s):