donderdag, 30. november 2006 - 20:47

Sinterklaas test nacht-kinderopvang

Enschede

Sinterklaas en zijn Pieten testen donderdagnacht de nachtopvang, waar kinderopvang De Kijkdoos in het nieuwe jaar mee van start gaat. De Goedheiligman zal zijn drukke werkzaamheden die nacht onderbreken en de kinderen vermaken. De Kijkdoos is de enige kinderopvang in het oosten van het land dat straks nachtopvang aanbiedt.

Landelijk zijn er slechts een vijftal organisaties. De belangstelling onder ouders is enorm. Sinds een paar dagen is de nieuwe locatie van de kinderopvang in Prismare (voorheen voorzieningencluster Roombeek) operationeel. De nachtopvang voor kinderen is bedoeld voor kinderen van nul tot twaalf jaar.

Instellingen als het Medisch Spectrum Twente, zorgcentrum De Posten en Holland Casino hebben al belangstelling getoond voor de opvang. In deze organisaties werken veel ouders die ‘s nachts moeten werken. De nachtopvang in het nieuwe hart van Roombeek is voor hen de ideale oplossing.

De Kijkdoos heeft Sinterklaas gevraagd om te komen slapen en helpen bij het proefdraaien. Ook wethouder Roelof Bleker heeft zijn steun toegezegd en zal de vrijdagochtend Sinterklaas en de kinderen een ontbijt brengen. Bedoeling van de overnachting is om te laten zien hoe de nachtopvang er vanaf januari in De Kijkdoos uit gaat zien. Zo overnachten de leidsters op een uitklapbare bank in het midden van de slaapkamers en kunnen ze via ‘kijkgaten’ de hele opvang goed in de gaten houden.

Door het proefdraaien heeft de instelling bovendien de gelegenheid om de nieuwe moderne locatie te testen. De officiële opening van de kinderopvang staat gepland op 6 januari 2007.
Provincie:
Tag(s):