vrijdag, 24. november 2006 - 8:29

Sintprovisatie Concerten voor Jong & Oud

Nijmegen

Op zondag 3 december vindt er een interactieve muziekmiddag plaats in de Lindenbergzaal van het Lindenberg Theater. Het Sintprovisatie-concert is een heel bijzonder Sinterklaasconcert. Vier componisten hebben naar aanleiding van Sinterklaasliedjes bewerkingen gemaakt voor de Guus Tangelder Bigband, het Charivari trio en het Groot Zwarte Pieten orkest.

Het Groot Zwarte Pieten orkest is samengesteld uit leerlingen van Cultureel Centrum De Lindenberg in Nijmegen. Samen zullen zij een spannend Sinterklaasconcert verzorgen waarbij voor de ‘Acteer-Piet’ een bijzondere rol is weggelegd. Hij zal Sinterklaas de weg moeten wijzen in zijn zwerftocht over de wereld. Het navigatiesysteem van zijn stoomboot is defect zodat de tocht van Spanje naar Nederland niet geheel gladjes verloopt.

Uit alle landen waar de Sint terecht komt wordt de muziek verwerkt in de Sinterklaascomposities: van swingen in New York tot salsa in Cuba, van vreemde toonladders in Turkije tot zigeunermuziek in Budapest. Het beloofd een muzikaal spektakel te worden waarbij het publiek zeker niet passief zal blijven. In de pauze zal Sinterklaas graag de kinderen ontvangen die, onder begeleiding een trio, een liedje voor hem mogen zingen.

m.m.v. Guus Tangelder Bigband, Charivari trio en Groot Zwarte Pieten Orkest én Sinterklaas en Zwarte Piet

De componisten zijn: Joop van Erven, Anneke Frankenberg, Bert Lochs, Bart Tarenskeen.

Deze middag begint om 11.30 uur en de entree bedraagt € 5,- voor kinderen en volwassenen betalen € 10,-.
Provincie:
Tag(s):