dinsdag, 10. oktober 2006 - 8:24

Skate Safe! project

Kapelle

Op vrijdag 13 oktober zijn er weer de jaarlijkse skateclinics voor de oudste groepen van de basisscholen, als onderdeel van het Breedtesportproject. Twee scholen zullen deelnemen aan de ‘Skate Safe!clinic’: ‘Het Honk’ en ‘De Moolhoek’ uit Kapelle. Om 8.30 uur wordt de eerste groep ontvangen op de skatebaan in Kapelle (bij sporthal Groenewoud).

Het ‘Skate Safe!project’ is een initiatief van Skatebond Nederland. Onder leiding van twee enthousiaste instructeurs worden de groepen 6, 7 en 8 skatevaardigheden bij-gebracht. Tijdens de clinic worden de voordelen van preventieve maatregelen, zoals het dragen van beschermingsmateriaal, uitgelegd. Ook wordt er aandacht besteed aan het skaten in het verkeer en de bijbehorende verkeersregels.

De meeste kinderen brengen hun eigen skates mee. Zij hebben het skaten meestal al goed onder de knie. Voor een aantal kinderen zal het echter een training met vallen en opstaan worden. Aan het einde van elke sessie mogen de kinderen hun kunsten vertonen op een schans. Het stunten op de schans wordt letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de training.
Provincie:
Tag(s):