woensdag, 9. augustus 2006 - 8:21

Skatebaan voor de Meeuwenlaan

Amsterdam

Het stadsdeel Amsterdam-Noord zal dit jaar nog een splinternieuwe skatebaan nabij de Meeuwenlaan realiseren. De skatebaan wordt aangelegd nabij het rode kunstwerk, in de volksmond de ‘Ligakoek’ genoemd. Dat de skatebaan er komt is te danken aan een groep jongens en meisjes die op en rond het IJplein wonen.

Het zijn stuk voor stuk verwoede skaters die samen met het Buurtbeheer Vogelbuurt/IJplein, allerlei acties hebben ondernomen om in hun buurt een ‘goeie baan’ voor elkaar te krijgen.

Onlangs organiseerden buurtbeheer Vogelbuurt/IJplein en het stadsdeel een informatie avond voor de direct omwonenden. Bij een aantal bewoners bestond de vrees dat de skatebaan overlast, zoals geluidsoverlast tot laat in de avond en allerlei rommel op het gras, zou veroorzaken.

Om dit te voorkomen is op de informatieavond een beheergroepje samengesteld dat bestaat uit een aantal skaters, een flatbewoner en de buurtregisseur van de politie. Zij gaan er onder andere voor zorgen dat de spelregels, die op een bord bij de 'baan' komen te staan, ook daadwerkelijk worden nageleefd. Zo mag er maar tot 22.00 uur geskated worden en moeten de skaters zelf de omgeving schoon houden. Het stadsdeel zorgt dat er twee 'vaste' prullenbakken bij de skatebaan komen te staan.

Daarnaast neemt de skate-beheergroep deel aan het overleg van het Buurtplatform Vogelbuurt/IJplein dat drie keer per jaar in buurtcentrum De Meeuw bijeenkomt.
Provincie:
Tag(s):