zondag, 2. april 2006 - 14:56

Skinheads raken slaags met Marokkanen

Hoensbroek

Zondagochtend zijn kort na 02.00 uur enkele skinheads die een houseparty hadden bezocht, slaags geraakt met een groep bezoekers van een Marokkaans ontmoetingscentrum. In totaal waren ruim 30 personen met elkaar in gevecht geraakt, zegt politiewoordvoerder Chris Timmermans.

Bij de vechtpartij raakten aan beide kanten mensen gewond. Een van slachtoffers moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd om aan een hoofdwond te kunnen worden behandeld. De politie heeft één partyganger aangehouden.

De houseparty was georganiseerd in een gebouw aan de Prinsenstraat in Hoensbroek naast een Marokkaans ontmoetingscentrum en verliep naar behoren volgens de organisator. Onduidelijk is waarom het toch tot een treffen kwam tussen beide groepen.

De politie is met meerdere patrouilles ter plaatse gegaan en heeft de groepen snel kunnen scheiden. Daarna hebben eerst de bezoekers van de houseparty de straat moeten verlaten. Daarna mochten de bezoekers van het Marokkaans centrum het gebouw verlaten, aldus de politie.

Wat de precieze aanleiding van de vechtpartij is geweest, is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):