donderdag, 20. juli 2006 - 8:26

Slachtoffer herkent verdachte poging tot verkrachting

Oisterwijk

De 35-jarige vrouw die dinsdagmiddag omstreeks 17.40 uur het slachtoffer werd van een poging tot verkrachting heeft woensdagmiddag, terwijl zij op een terras aan de Lind in Oisterwijk zat, haar belager herkend. Op haar aanwijzingen heeft de politie op de plaatselijke kermis een 28-jarige man uit Apeldoorn aangehouden.

Dinsdagmiddag werd de 35 jarige Oisterwijkse op een ruiterpad nabij de Oirschotsebaan slachtoffer van een man die haar poogde te verkrachten. De dader staakte zijn handelingen toen er fietsers aankwamen en vluchtte op een zwartkleurige bromfiets.

Woensdag belde het slachtoffer met een rechercheur van de zedenpolitie en vertelde dat zij een man over de kermis had zien man lopen die zij herkende als de dader. Even later zag zij ook een bromfiets staan met de kenmerken zoals zij die in haar aangifte had beschreven.

Twee medewerkers van de teamrecherche van Oisterwijk hebben daarop contact gezocht met het slachtoffer. In hun gezelschap zag zij de eerder door haar gesignaleerde man opnieuw. Zij herkende hem naar eigen zeggen voor 100%.

Hierop is de man door geüniformeerde agenten aangehouden.
Provincie:
Tag(s):