maandag, 29. mei 2006 - 11:24

Slachtoffer oog in oog met aanrander in metro

Rotterdam

Een 23-jarige Rotterdamse kreeg afgelopen zaterdag in de Metro de schrik van haar leven toen ze oog in oog kwam te staan met een verkrachter die haar in 2003 op de Prins Alexanderlaan had geprobeerd te verkrachten.

Zij kreeg toen een mes op de keel gezet maar wist door gillen te voorkomen dat zij werd verkracht. De man viel nu in de metrotrein opnieuw een vrouw lastig.

De 23-jarige aarzelde geen moment en belde de politie vanuit de metro. De politie wist de verdachte ter hoogte van het metrostation Schenkel uit de metrotrein te halen en aan te houden.

De 20-jarige vrouw uit Rotterdam, die werd lastiggevallen, heeft aangifte gedaan van aanranding. De verdachte, een 24-jarige Rotterdammer bleek ook nog verdacht te worden van twee eerdere aanrandingen in de metro.

De man kwam voor op camerabeelden die bekeken werden naar aanleiding van de aangiften van de twee aanrandingen. Het is overigens niet uit te sluiten dat de man nog meer aanrandingen op zijn geweten heeft. Dit wordt nader onderzocht. De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):