zaterdag, 9. september 2006 - 22:37

Slachtoffers geweldsmisdrijven herdacht in Heibloem

Heibloem

In Heibloem werd zaterdag de eerste Landelijke Dag voor 'Samenzijn en Herdenken slachtoffers geweldsmisdrijven’ gehouden. Deze herdenkingsdag werd georganiseerd door de Stichting Aandacht Doet Spreken (ADS), Stichting van Zinloos geweld naar Zinvol gedrag, Vereniging voor veiligheid, Respect en Solidariteit (VVRS) en Vereniging Ouders van een Vermoord Kind (VOVK).

Familieleden plaatsten vooraf foto’s van hun dierbaren bij een ingericht monument in de Isidoruskerk. Vervolgens was er een samenzijn in gemeenschaphuis de ‘Klokkenstoel’waar de ouders van de in 1998 vermoorde Nikki Verstappen, de lotgenoten ontvingen. Enkele personen, waaronder een geëmotioneerde Piet van Rijt, opa van Nikki, hielden hier een korte toespraak, waarna Klaske en Christa afsloten met The Rose van Janis Joplin.

Daarna volgde een herdenkingsplechtigheid bij het monument voor Nikki Verstappen dat voor de Isidoruskerk staat. Hier werden door alle betrokkenen twee minuten stilte in acht genomen voor hun dierbaren die het leven hebben gelaten door een geweldsmisdrijf.

De dag werd voor de betrokkenen in besloten kring voortgezet in de Groote Peel.
Provincie:
Tag(s):