dinsdag, 5. december 2006 - 23:07

Slap PSV pijnlijk onderuit

PSV heeft de groepsfase van de Champions League ronduit beroerd afgesloten. Girondins Bordeaux strafte de matte houding van de Eindhovenaren, al geplaatst voor de tweede ronde, keihard af en won met 1-3. Zodoende kwam het in het 75e CL-duel van Phillip Cocu niet tot de 100e zege van PSV in Europa.

Met name de eerste helft was hemeltergend wat PSV betreft. De laconiek en slap opererende ploeg van trainer Ronald Koeman kon niet verhullen dat er niets meer op het spel stond. Het deelde daarmee op pakjesavond een prachtig presentje uit aan de gasten uit Frankrijk, die de gift dankbaar uitpakten. Al snel opende Faubert de score. Hij profiteerde van weifelend optreden van Reiziger en Alex en sloop tussen de PSV-verdedigers door richting Gomes, die met een schuiver kansloos gelaten werd.

Wakkergeschud werd PSV er niet door. Opnieuw slap verdedigen leidde zelfs tot de 2-0. Dalmat liep Alex voorbij alsof de Braziliaan er niet stond en leverde daarna een meesterlijke lob af. Wederom was Gomes verslagen. Nog voor rust werd de afgang voor PSV compleet. Darcheville rondde een individuele actie af met rollertje dat tergend langszaam tussen Gomes en Addo door in het doel verdween.

Zo slap als PSV in het eerste bedrijf opereerde, zo machteloos was het in de tweede helft. Met Kluivert en Koné in de ploeg voor Addo en Tardelli, die hun kans in de basis absoluut niet grepen, kwam er eindelijk wat beleving in het spel van de landskampioen. Verder dan wat afstandschoten en een afgekeurde goal van Farfan kwam de thuisploeg echter niet.

Pas drie minuten voor tijd werd de achterstond iets dragelijker gemaakt. Alex poeierde toen weer eens een van zijn inmiddels befaamde vrije trappen binnen en zorgde op een zwarte avond alsnog voor de eretreffer.
Categorie:
Tag(s):