zaterdag, 29. april 2006 - 8:19

Sleurhutten technisch steeds veiliger

Hoogblokland

Vrijdagmiddag heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid een controle van het vakantieverkeer gehouden op de A27 ter hoogte van Hoogblokland. De controle was met name gericht op de technische staat van caravans. In totaal werden 78 combinaties gecontroleerd. Hiervan waren er 66 prima in orde. In voorgaande jaren bleek het percentage onveilige caravans wel eens anders.

In totaal werden er 15 bekeuringen uitgeschreven voor (technische) gebreken, variërend van een niet-functionerende losbreekreminrichting, belemmering van het zicht door de lading tot overbelading.

Twee automobilisten reden in een auto met daarachter een caravan die volgens de gegevens op het kentekenbewijs van de auto te zwaar was om te mogen trekken. Zij moesten de caravan laten staan en een ander trekkend voertuig laten komen dat wél geschikt was om de caravan te trekken.
Bij de controle werd ook een automobilist aangetroffen die nog een CJIB-vonnis open had staan. De ANWB was aanwezig om eventuele (spoed)reparaties aan de voertuigen uit te voeren. Hiervan werd door 11 automobilisten gebruik gemaakt.

Ook 3VO was aanwezig om alle gecontroleerde automobilisten te voorzien van folders met adviezen over veilig autorijden met de caravan. In totaal deden 23 controleurs mee aan de controle.
Provincie:
Tag(s):