dinsdag, 21. februari 2006 - 19:12

'Slimme' huishennepkwekerij ontdekt

Groesbeek

Maandag 20 februari stelde de politie een onderzoek in, in een woning aan de Ericastraat omdat vermoed werd dat daar wiet geproduceerd zou worden. De 37-jarige bewoner was thuis en toonde op de zolder van zijn woning een kast waarin hij negen hennepplanten had staan. De kast was technisch als complete kwekerij ingericht. De filterde lucht werd afgevoerd via het schoorsteenkanaal.

Bij nader onderzoek bleek in de kruipruimte van de woning, die door de bewoner gedeeltelijk voor dat doel was uitgegraven, ook een kwekerij ingericht waar 52 planten stonden. De gefilterde lucht in deze ruimte werd afgevoerd via de kruipruimte onder de woonkamer en via de spouw.

In dit geval had de bewoner niet de elektriciteitsmeter gemanipuleerd, maar de gasmeter. Die was er tussenuit gehaald en de leidingen waren doorverbonden. Omdat hierdoor groot gevaar voor ontploffing bestond werd de brandweer erbij gehaald en de NUON. De bewoner verklaarde uit geldnood gehandeld te hebben.

Alle goederen die voor de kwekerij gebruikt werden alsmede de planten zijn in beslag genomen en op last van de Officier van Justitie vernietigd. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt en hij zal een navordering ontvangen voor het gestolen gas.
Provincie:
Tag(s):