zaterdag, 11. november 2006 - 23:31

Slipjacht 2006

Winterswijk

Het was al weer 15 jaar geleden dat de eerste slipjacht van Winterswijk werd verreden. De amazones en ruiters meldden zich bij Zalencentrum De Harmonie om de paarden op te zadelen en voor de presentatie naar de Tricot.

Hier werd de meute toegesproken door burgemeester van Beem en konden de deelnemers nog een hartversterkertje nuttigen voordat de werkelijke slipjacht begon. De jacht bracht de ruiters en amazones rond geheel Winterswijk, met een grote sherrystop bij boerderij de 'Stemerd'. Hier werd de inwendige mens voorzien van een degelijke maaltijd en vocht. Daarna werd de rit voortgezet naar de Honesweg, waar een grote menigte kon genieten van de 'kill'. Hierbij worden de honden beloond voor hun goede arbeid en nuchtigen ze een groot stuk pens, waarom ze eerst wel moeten strijden met zijn allen.

De laatste run was later begonnen vanwege het feit dat enige jonge honden het spoor bijster waren. Gelukkig voor de wachtende toeschouwers was het een mooie herfstmiddag zonder regen, hetgeen het wachten verzachte.

Tevens werd deze 15e slipjacht door Coen Tenkink aangegrepen om af te treden als voorzitter van de Slipjacht Winterswijk. Plaatsvervanger is de heer Robert Abbink, die samen met Ben Schoppers de volgende Slipjachten zullen organiseren.

Niet alleen Coen besloot af te treden, maar ook de master huntsman van Jachtvereniging Soestdijk heeft besloten zijn functie af te staan aan een nieuwe voorzitter.
Provincie:
Tag(s):