woensdag, 5. april 2006 - 20:58

Slochteren middelpunt van militair optreden

Slochteren

Van 4 tot en met 15 april vinden op diverse plaatsen in Groningen en Drenthe militaire operaties plaats. Voor honderdvijftig militairen van het 13e Infanteriebataljon Luchtmobiel uit Assen, vormen Slochteren en omgeving de eerste week het middelpunt van hun optreden.

Vierhonderd militairen van het 42e Pantserinfanteriebataljon uit Seedorf voeren met hun militaire voertuigen een ‘tactische verplaatsing' uit van het complex Oudemolen naar Grijpskerk. Daar zij formeren zij, om vervolgens door het bovenliggende ‘crisisgebied' positie te betrekken op het oefenterrein in de Marnewaard.

Bij de oefening van het 13e Infanteriebataljon zijn twee onderdelen in het gebied Appingedam, Groningen, Assen elkanders opponent. Strategische punten, zoals bruggen zullen worden verkend, ingenomen en beveiligd. Dit kan leiden tot vuurgevechten met oefenmunitie. In Siddeburen, Hellum, Schildwolde, Slochteren en Froombosch zullen patrouilles worden uitgevoerd, waarbij ook contact met de inwoners van die plaatsen zal worden gelegd. Zowel voor Slochteren als voor de oefenende eenheid is deze vorm van militair optreden een eerste kennismaking.
De eenheden van de Luchtmobiele Brigade verplaatsen zich tijdens deze oefening met Jeeps, Luchtmobiele Speciale Voertuigen, Patria's, viertonners en te voet.
Provincie:
Tag(s):