maandag, 3. juli 2006 - 19:53

Slooppand Schutstraat tegen de vlakte

Hoogeveen

De bouwval aan de Schutstraat in Hoogeveen tegenover de afrit van de A28 gaat op korte termijn tegen de vlakte. De gemeente heeft hierover een akkoord gesloten met de eigenaars van het pand. De overeenstemming was al bereikt voor de ontdekking van een gaslek afgelopen donderdag. Door het gaslek wordt de sloop wel versneld uitgevoerd.

Het pand naast tankstation Klok is veel Hoogeveners al jaren een doorn in het oog. Voor bezoekers is het de eerste kennismaking met Hoogeveen en herinrichting van deze locatie is dan ook een belangrijk punt in de gemeentelijke structuurvisie.

Over de toekomst van het terrein wordt al geruime tijd onderhandeld. Onlangs werd overeenstemming bereikt over de sloop onder voorwaarde dat de eigenaars van het terrein ruimte krijgen voor nieuwe initiatieven op deze plek. De afspraak vertoont gelijkenis met de situatie rond de voormalige Mauritshof. Ook daar stemden de eigenaar en de gemeente in met sloop om zo de weg vrij te maken voor een nieuwe ontwikkeling.

De inspectie van afgelopen donderdag waarbij alarm werd geslagen over de gaslekkage stond in verband met de aangevraagde sloopvergunning. De sloop is dus geen gevolg van de gaslekkage, maar de ontdekking van de lekkage was een gelukkige bijkomstigheid bij de op handen zijnde sloop.

Op niet al te lange termijn gaat het college van Hoogeveen opnieuw met de eigenaars van het terrein om tafel om een nieuwe invulling voor het gebied te bepalen. Voorlopig blijft de plek even leeg, waardoor Hoogeveen bij de start van het zomerseizoen in ieder geval een wat betere entree krijgt dan de afgelopen jaren het geval was.
Provincie:
Tag(s):