vrijdag, 12. mei 2006 - 16:21

Slovenen geïnteresseerd in de bouw van Almere

Almere

Het nieuwe stadshart van Almere trekt inmiddels al veel bezoekers. Zelfs op internationaal niveau is er belangstelling voor dit grote bouwproject. Op donderdag 11 mei bezocht een delegatie van Sloveense bouwondernemingen en beslissers in de weg en water bouw het stadscentrum van Almere.

De Kamer van Koophandel kreeg enige tijd geleden het verzoek van de Slovenen, die meer wilden weten over Nederlandse bouw en infrastructuur. Het nieuwe stadscentrum bood natuurlijk een uitstekende mogelijkheid voor de buitenlandse gasten om eens een kijkje te nemen bij projecten van hun Nederlandse collega´s.

Na een rondleiding van Casla (Kennis Centrum voor Architectuur, Stedebouw en Landschap Almere) waren de Slovenen zeer enthousiast over de bouw en inrichting van het gebied. Ondernemer Reimert uit Almere gaf tevens technische toelichting en dat werd ook zeer op prijs gesteld.

De Slovenen willen de indrukken die ze hebben opgedaan gebruiken in de opbouw van steden en aanleg van wegen in hun eigen land. Ook spraken ze over land winnen uit zee, dus het tochtje over de dijk ter afsluiting viel zeer in de smaak.
Provincie:
Tag(s):