maandag, 30. oktober 2006 - 11:59

SMS-Alert van start in Bommelerwaard

Bommelerwaard

Woensdag 1 november start in het werkgebied van politieteam Bommelerwaard, de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel, het project SMS-Alert. Via de mobiele telefoon informeert de politie burgers, of roept juist hun hulp in bij ernstige incidenten in de woonomgeving. Daarmee wordt de betrokkenheid van de burgers met het politiewerk vergroot.

SMS-Alert is een service waarmee de politie en gemeente zijn burgers in staat stelt hen snel te informeren over incidenten die zich in een omgeving voordoen. De politie kan bijvoorbeeld informeren over de vermissing van een kind en buurtbewoners vragen hier naar uit te kijken. Ook de brandweer en ambulancedienst kunnen bij ernstige incidenten een SMS-bericht sturen, zoals bij een grote brand met veel rookontwikkeling.

SMS-Alert zal in eerste instantie als proef toegepast worden in de Bommelerwaard. Deze fase loopt tot januari 2007. De testperiode, waarin ‘kinderziektes’ gesignaleerd en verwerkt kunnen worden, dient als basis om SMS-Alert in de gehele regio toe te passen.

Eerder startte de politieregio Midden- en West-Brabant met dit project. In verband met het succes wordt SMS-Alert inmiddels in meerdere gemeenten in Nederland ingezet.

Burgers kunnen zich voor SMS-Alert aanmelden door het verzenden van een SMS-bericht. Op deze politiesite vindt u meer informatie hierover onder de banner en in de special SMS-Alert. Ook op de site van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel kunt u meer informatie vinden.
Provincie:
Tag(s):