dinsdag, 15. augustus 2006 - 17:50

SMS-Alert waarschuwt voor auto-inbraken

Waalwijk

Een sterke toename van het aantal auto-inbraken was voor de politie in Waalwijk reden om SMS-Alert in te zetten. Op die manier werden de inwoners van Waalwijk via een sms-bericht gewaarschuwd en gevraagd om preventieve maatregelen te nemen.

In de maanden mei, juni, juli en augustus vorig jaar werd er in Waalwijk in 105 auto’s ingebroken. In diezelfde periode nu is er al sprake van 117 inbraken, terwijl de maand augustus nog niet voorbij is.

De genoemde inbraken vonden plaats binnen de gehele bebouwde kom van Waalwijk. De daders sloegen een autoruitje in of braken het slot open In de meeste gevallen verdwenen navigatieapparatuur, autoradio’s en andere waardevolle spullen uit de voertuigen.

Met het project SMS-Alert is de politie in staat om bewoners zeer actueel te informeren over allerlei zaken die met veiligheid in de wijk te maken hebben. De politie verstrekt via een SMS-bericht informatie over bijvoorbeeld een woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd of verspreidt preventieberichten.

SMS-Alert is actief in de gemeenten: Tilburg, Hilvarenbeek, Goirle, Oisterwijk, Waalwijk, Loon op Zand, Breda, Bergen op Zoom, Zundert, Etten-Leur, Moerdijk, Woudrichem, Werkendam en Wijk en Aalburg. De komende maanden wordt het project verder uitgerold in de regio Midden- en West-Brabant.
Provincie:
Tag(s):