woensdag, 11. januari 2006 - 23:18

Sneaky zege RKC bij NAC

De nieuwbakken NAC-trainer Cees Lok heeft weinig plezier beleefd aan zijn eerste wedstrijd met de Bredase ploeg. De opvolger van de ontslagen Ton Lokhoff miste in de thuiswedstrijd tegen RKC een half basiselftal en dat was te merken in het Rat Verlegh stadion. De Brabantse derby werd dan ook een prooi voor de Waalwijkers, 1-2.

De ploeg van Adrie Koster trok in een vermakelijk duel aan het langste eind, waar beide ploegen eigenlijk een punt verdienden. Het spel golfde op en neer en aan beide zijden waren er kansen te noteren. De eerste mogelijkheid die werd benut, was die voor de Belg Martens. Hij tikte een voorzet van Van Haaren beheerst binnen.

Direct na rust zette NAC de verdiende gelijkmaker op de borden. Jenner soleerde prachtig en bekroonde zijn actie direct na rust met een fraaie goal. Dat de drie punten uiteindelijk toch in de tas van RKC meegingen, was te danken aan misverstand tussen NAC-doelman Van Zwam en zijn verdediger Vidmar. Wie anders dan Hoogendorp profiteerde. Hij zorgde voor de 1-2 eindstand.