donderdag, 31. augustus 2006 - 9:17

Sneek gaat overlast op schoolpleinen aanpakken

Sneek

Sneek gaat de overlast en vernieling op schoolpleinen bij basisscholen aanpakken. Bij bijna alle scholen in Sneek wordt wel eens wat vernield of beklad. Vooral de basisscholen zijn door hun centrale ligging het meest de dupe van de vernielingen.

De aangerichte schade kost de gemeente en de scholen jaarlijks vele duizenden euro’s. Naast de hoge kosten brengen de vernielingen ook veel ergernis met zich mee. Daarom heeft de gemeente Sneek besloten, in overleg met de politie en de Sneker basisscholen, over te gaan tot het plaatsen van de artikel 461-bordjes. Ook wordt een aantal scholen voorzien van extra buitenverlichting, zodat de pleinen overzichtelijker worden.

Door schoolpleinen gedeeltelijk aan de openbaarheid te onttrekken, kan de politie, op basis van artikel 461, strenger optreden tegen veroorzakers van de overlast. Zo is het schoolplein ook buiten schooltijd een prettige speelplaats voor kinderen.

Vanaf 4 september worden bij de pleinen van elke basisschool in Sneek artikel 461-bordjes geplaatst waarop duidelijk staat aangegeven wat wel en wat niet is toegestaan op de schoolpleinen buiten schooltijd.
Provincie:
Tag(s):