woensdag, 1. maart 2006 - 14:36

Sneeuw leidt tot aanrijdingen

Emmen

De gladheid, als gevolg van sneeuwval, heeft gisteravond, vannacht en vanmorgen tot enkele aanrijdingen in Drenthe geleid. In Emmen kwam dinsdagavond een vrouw te vallen toen zij over de Veenkampenweg fietste. Zij werd met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht.

Er kwamen enkele tientallen meldingen vanuit de omgeving Emmen en Hoogeveen van kleine glijpartijtjes waarbij nauwelijks schade werd veroorzaakt.

BORGER - Een 37-jarige man uit Emmen haalde dinsdagavond een voor hem rijdende personenauto in op de N34, terwijl het wegdek besneeuwd was. Een getuige meldde dat deze bestuurder wellicht 100 km/uur had gereden. Tijdens die inhaalmanoeuvre raakte de bestuurder in de slip en kwam in een droge greppel tot stilstand.

In Emmer Compascuum raakte op de Runde ZZ een bestuurder in de slip na een inhaalactie. Deze 23-jarige bestuurder uit Emmer Compascuum kwam tegen een boom tot stilstand. Hij werd ter plaatse onderzocht door medewerkers van de ambulance maar kon daarna naar huis.

HAVELTE – In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 31-jarige man uit Koekange verrast door de gladheid. Hij kwam vanaf de Ossenweidenweg en wilde de brug over. Door de sneeuw kwam hij in de slip en raakte met zijn auto in de Drentse Hoofdsloot terecht. De auto bleef met de trekhaak op de kant hangen waardoor de bestuurder droog de oever kon bereiken.

ZANDPOL – In de vroege woensdagochtend kwam een 30-jarige bestuurster uit Coevorden in de slip toen zij over het Stieltjeskanaal O reed. De auto kwam in de sloot terecht en de bestuurster kwam er zonder letsel en droog vanaf.
Provincie:
Tag(s):