zaterdag, 26. augustus 2006 - 17:14

Snelheidscontroles leveren 500 bekeuringen op

Dordrecht

Bij twee snelheidscontroles op de toegangswegen naar de Dordtse wijk Sterrenburg, heeft de politie afgelopen week 500 bekeuringen uitgeschreven. De controles werden uitgevoerd na klachten van buurtbewoners over te hard rijdende auto’s, zo meldt de politie.

De controles werden uitgevoerd op de Eddingtonweg en Oudendijk. Van deze wegen maakt de schoolgaande jeugd veelvuldig gebruik.

In de ochtend van 23 augustus controleerden agenten weggebruikers een uur lang opvallend met de lasergun. Overtreders werden op hun rijgedrag aangesproken. Een dag later werd niet meer gewaarschuwd, maar bekeurd. Tussen 07.30 en 09.15 uur constateerde de politie precies 250 snelheidsovertredingen en schreef dus even zoveel bekeuringen uit. Bijna 55% van de automobilisten reed te hard, de hoogst gemeten snelheid was 62 kilometer per uur waar maximaal 30 kilometer mag.

Op vrijdagochtend vond weer een controle plaats en wederom reden ruim 250 autobestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid was nu 70 kilometer per uur. Het Verkeershandhavingsteam blijft in de toekomst op deze en andere locaties, waar klachten over zijn, controleren, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):