maandag, 30. januari 2006 - 10:49

Snelheidsduivels gepakt

De politie van de regio IJsselland heeft het afgelopen weekend van diverse snelheidsduivels in het verkeer hun rijbewijs ingenomen. Ook radardetectoren en een hoorn moesten het ontgelden.

Een 39 jarige automobilist uit Meppel werd afgelopen vrijdagmiddag bekeurd toen hij met zijn auto de Rechterensweg in Rouveen met een snelheid van
151 km p/u. reed. De toegestane snelheid aldaar is 80 km p/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op de Oldeneelallee in Zwolle werd zondagmiddag een 22-jarige automobilist uit Espel aangehouden. De man werd staande gehouden omdat hij geen gordel droeg. Tijdens de controle bleek dat hij ook een radardetector in de auto had en een langwerpige hoorn onder de motorkap die geluid produceerde.
De man kreeg een proces-verbaal voor de radardetector en de gordel. Het kenteken is ingevorderd. Dat laatste kan hij terug krijgen, wanneer hij de hoorn komt inleveren.

Op zaterdagmiddag rond 17.00 uur werd op de Lemelerweg in Lemele een 39-jarige autobestuurder uit Ede staande gehouden. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 150 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan. Tevens haalde hij in over een doorgetrokken streep en het verdrijvingsvlak. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kort daarna was een 28-jarige autobestuurder uit Nijverdal op de Lemelerweg aan de beurt. Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 139 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op zondagavond rond 18.15 uur is een 19-autobestuurder uit Ommen staande gehouden. De man bleek een radardetector in zijn auto te hebben. Deze radardetector is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):