zaterdag, 14. januari 2006 - 9:53

Snelheidsmaniakken- en foutparkeerders verzekering

Amsterdam

Voor sommige mensen ongelofelijk, voor anderen een uitkomst, een verzekering tegen snelheids- en parkeerboetes. Het Zweedse bedrijf Bisso biedt sinds januari ook zijn diensten in Nederland aan. Met de ‘economische bescherming’ van Bisso kunt u jaarlijks maximaal twee snelheidsovertredingen en drie parkeerboetes claimen.

De verzekering zal in Nederland zo’n 30 euro per jaar gaan kosten. Hierbij is er wel sprake van een eigen risico van 15 % voor snelheidsovertredingen en 50 % bij fout parkeren. De boetes gelden overigens niet alleen voor auto’s en motoren maar ook voor vaartuigen. Per jaar kunnen twee snelheidsovertredingen en drie parkeerboetes geclaimd worden. Voorwaarde is wel dat bij snelheidsovertredingen sprake is van niet meer dan 30 km overschrijding van de geldende snelheidslimiet.

In Zweden, Noorwegen en Denemarken is het bedrijf een doorslaand succes. Op de website van het bedrijf staat wel een waarschuwing dat ze op geen enkele wijze hun leden wil stimuleren om de geldende regels en/of wetten t.o.v. snelheidsregels/wetten in Nederland te overtreden. De ‘bescherming’ is bedoeld om diegene die toch de pech heeft en niet met opzet te hard rijdt economisch te ondersteunen.

Het advies van de Bissogroup luidt dan ook; rijd voorzichtig en gebruik je gezond verstand, wees er van overtuigd dat te snel rijden dodelijk is.
Provincie:
Tag(s):