woensdag, 5. april 2006 - 15:38

Snelle actie beëindigt ontvoering kind

Haarlem

Maandag kregen rechercheurs van de afdeling Jeugd en Zeden de melding dat een 3-jarig kind aan het ouderlijk gezag was onttrokken van de alleenstaande moeder. De moeder was maandag met haar twee kinderen naar het treinstation van Utrecht gegaan.

Daar had zij een ontmoeting met haar voormalige vriend, een 26-jarige Zwollenaar. De moeder had twee jaar geleden de relatie beëindigd, was vanwege het gewelddadig karakter van de man in een blijf-van-mijn-lijfhuis terechtgekomen en woont nu in de regio Kennemerland op een voor haar ex-vriend onbekend adres.

Toen de moeder na de ontmoeting op het station met haar kinderen in de trein stapte greep de man het oudste kind van 3 jaar beet waardoor de moeder alleen met haar jongste kind in de wegrijdende trein vertrok. De Zwollenaar nam in de loop van dinsdag contact op met de moeder en eiste dat ze haar adres aan hem bekend maakte, anders zou zij haar kind niet terug krijgen.

De man wilde in een horecazaak in het centrum van Haarlem met de moeder praten en haar dan eventueel het kind teruggeven. Met toestemming van de officier van justitie is de man, een vechtsporter met gewelddadige antecedenten, dinsdag door een team van politiemensen in het horecabedrijf aangehouden. Het kind is ongedeerd overgedragen aan de moeder. De Zwollenaar is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):