dinsdag, 30. mei 2006 - 11:00

Soest controleert op veiligheid oranje-versieringen

Soest

In de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal kleuren Soest en Soesterberg langzaam oranje. Het lijkt niet gek genoeg te kunnen zijn om te laten zien dat we voor Oranje zijn. De gemeente Soest wil voorkomen dat de vrolijke gekte onveilig wordt en is daarom een WK-actie gestart met voorlichting over veilige versiering en controles bij ondernemers.

De gemeente wil de Oranje-gekte vooral gezellig houden en roept elke Oranjefan op om het gezond verstand te gebruiken. De afgelopen week hebben ondernemers in Soest en Soesterberg een brief gehad van burgemeester Mangelmans. Hij roept hen daarin op om samen voor een veilig kampioenschap te zorgen.

Om de veiligheid te waarborgen voert de gemeente Soest integraal controles uit in de aanloop naar en tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Daarbij worden onder andere binnen- en buitenversieringen onder de loep genomen en 'WK-aanpassingen' aan gebouwen kritisch bekeken. Uit oogpunt van brandveiligheid, maar ook vanwege verkeers- en bouwkundige veiligheid.
Provincie:
Tag(s):