zaterdag, 5. augustus 2006 - 13:36

Solarfestival verloopt rustig

Roermond

De politie heeft dit weekeinde bij het Solarfestival bij 7 personen drugs in beslag genomen. De festivalbezoekers wilden onder meer hasj, hennep, amfetamine, xtc-pillen en GHB het terrein binnensmokkelen. Drie bezoekers hebben de drugs vrijwillig afgestaan en voorkwamen hiermee een proces-verbaal. Tegen vier andere heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. Het festival is tot zover rustig verlopen, zo meldt de politie die met 7 agenten op het terrein aanwezig was. In totaal hebben 10.000 danceliefhebbers het festival dit weekend bezocht.

De Maasplassen bij de Weerd in Roermond vormde dit weekend het decor voor het tweede Solarfestival. Kunstenaars hebben verschillende dorpjes gebouwd dat samen met verschillende muziekstages het Solarfestival vormt. Op deze manier wil de organisatie van Extrema meer bieden dan alleen een weekend met muziek. Het cross-overfestival is opgezet door MTV, 3FM en Extrema.

Tijdens het eerste weekend in augustus hebben onder meer Afrika Bambaataa, Marco V, Kraak & Smaak , Benny Rodrigues, DJ Jazzy Jeff, Michel de Hey en Pete Philly & Perquisite een optreden verzorgd aan de Roermondse Maasplassen.
Provincie:
Tag(s):