zondag, 11. juni 2006 - 19:06

Solide race voor Midland F1

Midland F1 behaalde weer een solide resultaat door beide auto’s over de eindstreep te halen met Christijan Albers op de 15e plek en Tiago Monteiro op de 16e. Voor het eerst dit seizoen haalde een van de Midlands ook het tweede gedeelte van de kwalificatie. Monteiro kwalificeerde zich als 16e nadat een aantal grote namen niet verder kwamen dan het eerste gedeelte van de kwalificatie maar eindigde uiteindelijk toch achter zijn teamgenoot Albers.

“Gelukkig wel weer de auto tot aan de eindstreep gehaald, maar makkelijk was het niet. Het voordeel dat we hadden door in het tweede gedeelte van de kwalificatie te raken heeft ons eigenlijk tijdens de race gehinderd. We moesten namelijk alle nieuwe sets banden gebruiken om zover in de kwalificatie te komen. We hadden dus geen nieuwe banden tijdens de race en dat verklaarde het verschil in racesnelheid met mijn teamgenoot. Toen we de strategie planden voor de race hadden we niet voorzien dat het zoveel zou uitmaken. Ik denk dat we super auto hadden tijdens de kwalificatie maar helaas was de balans niet zo best meer tijdens de race.� aldus Monteiro na de race.

Albers haalde opnieuw de finish op een ronde afstand maar nog voor de beide Super Aguri’s. “We hadden een redelijk goede race en de snelheid was ook goed. De auto voelde redelijk goed aan en we zijn dichterbij het middenveld. Slechts op 13 seconden van het middenveld aan het einde van de race. Du sik denk dat we het redelijk goed gedaan hebben, vooral na de slechte dag van gisteren tijdens de kwalificatie. We konden strijden met o.a. de Red Bulls. De start was zeer slecht, iedereen reed me voorbij toen ik de koppeling los liet en ik moest de Super Aguri’s in de eerste ronde al inhalen. Ik denk dat iedereen erg goed zijn best heeft gedaan vandaag , als we dat een heel weekend kunnen volhouden , dus niet alleen op een zondag dan kunnen we best competetiever zijn in Montreal.�

Teambaas Colin Kolles was ook tevreden met het resultaat van vandaag en ziet progressie in zijn team. “Beide coureurs hebben prima werk afgeleverd door beide wagens over de eindstreep te halen. We worden telkens sneller maar we moeten hard blijven werken om ons te verbeteren. We weten waar we onze aandacht op moeten richten en we doen er alles aan om sterker voor de dag te komen�.
Categorie:
Tag(s):