maandag, 20. maart 2006 - 10:36

Solliciteren op de golfbaan blijkt succesformule

In 2004 werd gestart met een eenvoudige maar succesvolle formule om kansarme jongeren aan een stage of baan te helpen. Jongeren worden op de golfbaan gekoppeld aan werkgevers die een dagje gaan golfen. De jongeren assisteren als caddie en kunnen op ongedwongen wijze kennis maken met hun mogelijke werkgever. In 2004 en 2005 zijn de 7 gehouden projecten, in Assen, Zoetermeer, Wychen, Den Bosch, Sint Nicolaasga en Veendam voor veel caddies succesvol verlopen. Zij hebben hierdoor een plaats op de arbeidsmarkt gevonden. Deze resultaten worden op woensdag 22 maart bekend gemaakt. Op De Drentsche Golf & Country Club in Zeijerveen (nabij Assen) vindt dan tevens de zevende editie plaats.

Het project: Golfbeweging naar de arbeidsmarkt, biedt jongeren tot 30 jaar uit de regio een unieke kans zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Deze jongeren kunnen dit project gebruiken als opstap naar de arbeidsmarkt. Als caddie zullen de jongeren meelopen met diverse regionale ondernemers. Het project omvat een tweedaags programma.

De eerste dag, dinsdag 21 maart 2006, bestaat uit een algemene en golfetiquette training, gekoppeld aan een praktijkclinic. Deze dag dient voor de jongeren als voorbereiding op hun taak als caddie. De daadwerkelijke uitvoering van het project geschiedt op de tweede dag, namelijk woensdag 22 maart. De jongeren gaan met Businessleden van De Drentsche Golf & Country Club als caddie de baan op. Na afloop van deze businessdag krijgen zij de kans zich informeel voor te stellen aan de (potentiële) werkgevers.

Ontwikkeling en uitvoering van het 'caddieproject' ligt in handen van NettoJob. NettoJob richt zich vooral op de groep werkzoekenden, die op dit moment nog een te grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

NettoJob helpt die afstand te overbruggen door middel van individuele begeleiding. Het initiatief en de uitvoering van de eerste serie projecten werd financieel mogelijk gemaakt en gesteund door Start Foundation en de businessclubs van de verschillende golfbanen. Start Foundation is een onafhankelijke maatschappelijke investeerder die streeft naar een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. Jaarlijks investeert zij zo'n twee miljoen euro in arbeidsmarktinitiatieven.
Provincie:
Tag(s):