dinsdag, 12. september 2006 - 15:42

Sony Cyber-shot doorbreekt 10-megapixel-barrière

Badhoevedorp

Sony introduceert de nieuwe Cyber-shot N2. Deze digitale camera biedt de hoogste beeldresolutie en lichtgevoeligheid ooit in een compacte Cyber-shot camera. De combinatie van een Super HAD CCD van 10,1 effectieve megapixel en een Carl Zeiss Vario-Tessar 3x optische zoomlens staat garant voor perfecte foto's met een fantastische helderheid en detailweergave. Dankzij de grotere lichtgevoeligheid tot ISO 1600 en een speciale hooggevoeligheidsmodus maakt de Cyber-shot N2 heldere, streepvrije foto's.

Gemaakte opnamen zijn zichtbaar op het grote 3-inch Clear Photo LCD Plus-touch-screen, dat snel toegang biedt tot opname- en weergavefuncties.

Daarnaast bevat de slanke, goudkleurige aluminium behuizing van de Sony Cyber-shot N2 een breed scala aan andere functies die gebruikers nog meer mogelijkheden biedt tijdens het fotograferen zoals het delen van foto’s met 'Pocket Album' en het toevoegen van muziek met 'Slideshow with Music'.

1/1,7-inch Super HAD CCD-sensor van 10,1 effectieve megapixel
De Sony Cyber-shot N2 heeft als eerste compacte Cyber-shot camera meer dan 10-megapixel. De N2 maakt gebruik van een door Sony ontwikkelde Super Hole Accumulated Diode (HAD) CCD-sensor met een extreem hoge resolutie van 10,3 megapixel (bruto), wat gelijkstaat aan een effectieve resolutie van 10,1 megapixel. De 1/1,7-inch sensor is groter dan de CCD van zijn voorganger, de Sony Cyber-shot N1. Hierdoor is het dynamische bereik vergroot, zodat minder risico bestaat op overbelichte foto’s een veelvoorkomend probleem bij camera's waarbij een hoge pixelwaarde is gecombineerd met een kleine sensor door de pixelafstand terug te brengen.

Carl Zeiss Vario-Tessar 3x optische zoomlens
De hoogwaardige Carl Zeiss Vario-Tessar lens is voorzien van een 3x optische zoom. Een 6x precisie digitale zoom en 17x VGA Smart Zoom biedt een nog sterkere vergroting van onderwerpen op afstand.

Hoge lichtgevoeligheid tot 1600 ISO plus nieuwe hooggevoeligheidsmodus
De Sony Cyber-shot N2 heeft een lichtgevoeligheid tot ISO 1600, hoger dan de ISO 800 van zijn voorganger. Een nieuwe hooggevoeligheidsmodus selecteert automatisch de optimale ISO-instelling en beperkt de kleur- en luminantieruis voor heldere, natuurlijke foto’s - zelfs bij binnenshuis of bij schemering fotograferen zonder flitser.

Super Groot 3-inch touch-screen
Het hybride, 3-inch grote, aanraakgevoelige beeldscherm is voorzien van de Clear Photo LCD Plus-technologie voor een heldere, levendige beeldweergave. De gladde anti-reflectielaag van het scherm verbetert de beeldkwaliteit en onderdrukt weerspiegelingen voor een beter contrast, vooral buiten in helder zonlicht.

Eenvoud en gebruiksgemak waren de sleutelwoorden bij het ontwerpen van de Sony Cyber-shot N2. Het touch-screen biedt directe toegang tot veel opname- en weergavefuncties. Met de Paint-functie kunnen artistieke elementen aan foto's worden toegevoegd door middel van het touch-screen en de meegeleverde styluspen.

Pocket Album-functie
De Sony Cyber-shot N2 biedt een intern geheugen van 25MB plus een extra geheugen waarin maximaal 500 afbeeldingen kunnen worden opgeslagen die automatisch worden vastgelegd als thumbnails. De camera brengt zelf structuur aan in deze bestanden, zodat ze snel kunnen worden doorbladerd en gedeeld in de Pocket Album-modus. De thumbnails blijven aanwezig in de camera, zelfs wanneer de oorspronkelijke afbeeldingen worden overgebracht naar een PC of het Memory Stick-medium wordt verwijderd.

Slideshow with Music-functie
Foto's kunnen op het LCD-scherm van de camera worden weergegeven in de vorm van een diashow. De diashows kunnen worden voorzien van muziek (vier standaard opgeslagen tracks) en gepersonaliseerd door toevoeging van effecten (Simple, Nostalgic, Stylish, Active). Met de meegeleverde Music Transfer-software kunnen de voorgeprogrameerde nummers worden vervangen door favoriete muziek die wordt overgebracht vanaf een PC.

Picture Motion Browser-software
Met de meegeleverde Picture Motion Browser-software is opslaan en het beheer van foto's op een PC zeer eenvoudig. Het gebruiksvriendelijke pakket brengt automatisch structuur aan in afbeeldingen die uit de Cyber-shot N2 zijn overgebracht, zodat deze kunnen worden doorbladerd in kalenderformaat. In combinatie met de Sony GPS-CS1 kunnen afbeeldingen ook worden weergegeven in de "Map view"-modus van Picture Motion, waarin wordt aangegeven waar en wanneer ze werden gemaakt.

Stijlvol fotograferen, overal en altijd
Met zijn compacte formaat en gewicht van slechts 151 gram* is de Cyber-shot N2 de perfecte metgezel voor bijvoorbeeld een avondje uit, vakanties en familiefeesten.

De ‘scene-selection’ met acht voorkeuzes biedt snelle aanpassing van de sluitersnelheid en belichting voor spontaan, zorgeloos fotograferen. Daarnaast zijn vijf kleurenopties beschikbaar voor de meest uiteenlopende omstandigheden. De handmatige belichtingsopties bieden meer controle over de camera-instellingen voor fotografen met een creatievere benadering.

300 foto’s dankzij STAMINA-batterijtechnologie
De meegeleverde lithium-ion batterij is uitgerust met verbeterde Sony STAMINA-technologie, waardoor tot 300** opnamen kunnen worden gemaakt na één oplaadbeurt. Dit staat gelijk aan ca. 2,5 uur onafgebroken fotograferen.

Accessoires
Voorbeelden van optionele accessoires zijn een draagtas van zwart leer (LCS-NA), een extra oplaadbare batterij (NP-BG1), een Cyber-shot station (CSS-TNA) en een Marine Pack voor onderwaterfotografie tot een diepte van 40 m (MPK-NA).

De Sony Cyber-shot N2 is leverbaar vanaf oktober 2006 en kost 449,- euro.
Categorie:
Tag(s):