donderdag, 2. november 2006 - 22:38

Spaarbankbosch speerpuntlocatie natuurwerkdag Drenthe

Hoogeveen

Het Spaarbankbosch in Fluitenberg is zaterdag 4 november speerpuntlocatie van de Drentse natuurwerkdag. Onder andere wethouder Betty Poutsma van de gemeente Hoogeveen, gedeputeerde Ali Edelenbosch van de provincie Drenthe en voorzitter H. Zwaving van landschapsbeheer Drenthe verwelkomen de vrijwilligers die gaan werken in het bos.

Samen met het IVN Hoogeveen gaat Landschapsbeheer Drenthe op de natuurwerkdag 2006 aan de slag om struiken te verwijderen en heide te plaggen. Het Spaarbankbosch herbergt na 70 jaar steeds meer natuurwaarden. Bijzondere flora en fauna en wandelpaden maken het bos aantrekkelijk voor wandelaars en natuurliefhebbers.

In het heideterrein aan de zuidwestkant van het bos rukt het bos langzamerhand op. Om het heidegedeelte open te houden moet regelmatig opslag worden verwijderd. Ook op 21 andere plaatsen door de hele provincie wordt aan allerlei landschapselementen gewerkt, van broeihopen tot fruitbomen, heide en venranden.

Zo’n 70 jaar geleden werd het Spaarbankbosch aangeplant door de toenmalige Bondsspaarbank als investering in mijnhout. Middenin het bos stond een boerderij waar de boswachter woonde. Het bos lag destijds in de gemeente Ruinen maar was eigendom van de gemeente Hoogeveen. Omdat er in Hoogeveen op zondag niet getennist mocht worden kwam de tennisclub van Hoogeveen op het idee om in het Spaarbankbos tennisbanen aan te leggen. Zo konden ze vlak bij in de gemeente Ruinen, bij de boerderij van de boswachter ook op zondag tennissen.
Provincie:
Tag(s):